Liga B – Mendo Booischot duikt top vijf binnen

Voor de derde keer had Mendo Booischot in één weekend een dubbele opdracht af te werken. Op zaterdagavond nam Mendo het op tegen Wara Genk, elfde in de stand. Op zondagavond trok Booischot naar Marke-Webis.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Wara Genk leek op papier een haalbare kaart, al hadden de Limburgers de voorbije weken zowel tegen Puurs als tegen leider Achel gewonnen. De mannen van Mendo waren dus op hun hoede. Ze begonnen sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd en brachten de bezoekers al snel in de problemen. Mendo won dan ook makkelijk en verdiend de openingsset. (8-5, 16-13)

In de tweede set kwam Wara Genk iets beter in de wedstrijd maar toch bleef de thuisploeg tot bij de tweede technische time-out een kleine voorsprong behouden. Naar het einde van de set toe verloor Mendo echter de concentratie en liet het zich op te veel fouten betrappen. De bezoekers zetten een eindspurt in en trokken het laken naar zich toe. ( 8-6, 16-15)

De mannen van Mendo herpakten zich en speelden terug hun eigen spel. Dat resulteerde in winst van de derde set met duidelijke cijfers. (8-3, 16-7)

Dan viel de motor van de thuisploeg stil en kwam Wara Genk weer opzetten. De Limburgers brachten de bordjes in evenwicht en dwongen een beslissende tiebreak af. (8-5, 16-15)

Daarin startte Wara Genk heel explosief en de thuisploeg was constant op achtervolgen aangewezen. Bij een 5-12 achterstand stak Mendo een tandje bij en maakte het met enkele sterke opslagreeksen van Wout Van Dyck en Bob Douwen nog een inhaalbeweging naar 12-13. Maar het kalf was verdronken en de Limburgers namen de twee punten mee naar Genk.

Mendo Booischot – Wara Genk 2-3
Setstanden: 25-16, 24-26, 25-13, 22-25, 12-15.

Speelden voor Mendo: Wout Van Dyck, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Ruben De Ryck, Bob Douwen, Ward Van Dyck en libero Wout Ponnet. Kwamen in: Pieter Gielen en Ruben Duwaerts.

Spanning in Marke

De uitwedstrijd bij Marke Webis, vijfde in het klassement, beloofde een andere partij te worden. Beide ploegen zagen de voorbije weken spelers geblesseerd uitvallen. Bij Mendo Booischot viel Jonas Glassée uit en bij Marke Webis missen ze vermoedelijk hun spelverdeler voor de rest van het seizoen. Beide ploegen begonnen luid aangemoedigd door hun supporters aan de wedstrijd.

Mendo Booischot schoot het best uit de startblokken en kon de thuisploeg de ganse set onder de duim houden. Wout Van Dyck bediende zijn ploegmaats op hun wenken en die mepten de thuisverdediging op een hoopje. Ook al lieten de bezoekers zich op enkele schoonheidsfoutjes betrappen, ze speelden een collectief sterke wedstrijd en wonnen verdiend de eerste set. (5-8, 11-16, 20-24)

In deel twee gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe en kregen we volleybal van hoog niveau te zien. De wedstrijd ging gelijk op en er werd voor elk punt gevochten. In moneytime hielden de bezoekers het best hun zenuwen in bedwang en lieten de thuisploeg deze keer niet dichterbij komen. (6-8, 14-16)

De West-Vlamingen waren vastbesloten om hun vel duur te verkopen en vochten als leeuwen. De supporters kregen lange en spannende rally’s te zien, maar geen van beide ploegen slaagde erin om een kloofje te maken. Tot 27-27 bleven de bordjes in evenwicht komen en dan zorgde Joren Appels met een welgemikte aanval en een efficiënt blok met Ruben Duwaerts voor een verdiende overwinning.

Door de verrassende resultaten van de andere ploegen dit weekend doet Mendo met vier op zes een goede zaak en duikt het de top vijf binnen in het klassement. Na de puike prestatie kan Mendo vol vertrouwen uitkijken naar het verdere verloop van de heenronde.

Marke Webis – Mendo Booischot 0-3
Setstanden: 23-25, 22-25, 27-29.

Speelden voor Mendo: Wout Van Dyck, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Ruben De Ryck, Bob Douwen, Ruben Duwaerts en libero Wout Ponnet. Kwamen in: Pieter Gielen en Ward Van Dyck.