LIGA B (m) – Mendo Booischot brengt leider Achel aan het wankelen

Afgelopen zaterdag nam Mendo Booischot het op tegen leider Avoc Achel. De Limburgers hebben een ambitieuze ploeg die dit jaar een rol van betekenis wil spelen in Liga B en door wil stoten naar de hoogste klasse van het Belgisch volleybal. Op papier begonnen de bezoekers alvast als favoriet.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Trainer Michel Mariën, ex-speler van Achel, had zijn ploeg opgepept om te bewijzen dat ze genoeg vechtlust in huis had om weerwerk te bieden aan een gemotiveerde leidersploeg.

Bij het begin van de wedstrijd ging het aanvankelijk gelijk op en ondanks enkele schoonheidsfoutjes slaagde de thuisploeg er in om de eerste technische time-out in te gaan met 8-7. De bezoekers konden aanklampen, maar de mannen van Mendo gaven hun voorsprong niet meer uit handen. Via 16-14 haalden ze de eerste set nog vrij makkelijk binnen.

Het noorden kwijt

In de tweede set liep Achel direct 0-3 uit en toen Mendo bijna bijbeende, kwam wedstrijdleiding bij 3-4 terug op een genomen beslissing. Dat bracht de bezoekers weer op voorsprong. De thuisploeg was even het noorden kwijt en daar maakten Tim Verschueren en zijn ploegmakkers handig gebruik van. Bij de eerste technische time-out keek Mendo dan ook tegen een 4-8 achterstand aan. Achel duwde zelfs door naar 10-16. Met enkele krachtige aanvallen van Maarten Van Dyck werd de kloof wat kleiner, maar ze kon niet meer gedicht worden. Mendo bood collectief goed weerwerk en liet vooral verdedigend fenomenale acties zien. In de eindstrijd stak het nog een tandje bij en naderde Mendo nog tot op twee punten, maar het moest toch zijn meerdere erkennen in Avoc Achel.

Dubieuze wedstrijdleiding

In de derde set kregen we weer een gelijkopgaande wedstrijd. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en de toeschouwers kregen mooie rally’s te zien. Er werd gevochten voor elk punt en zowel Tim Verschueren als Wout Van Dyck speelden hun ploegmaats perfect aan, zodat beide ploegen afwisselend tot scoren kwamen. De bezoekers waren wel constant op achtervolgen aangewezen (8-7, 16-13), maar geholpen door de wedstrijdleiding – die in een spannend seteinde enkele dubieuze beslissingen nam – trok Avoc Achel uiteindelijk toch aan het langste einde.

Walk-over

Set 4 was een complete walk-over voor Mendo. Joren Appels zorgde ervoor dat zijn ploeg uitliep tot 4-8. De mannen van Booischot legden de bezoekers het vuur aan de schenen en die kregen hun receptie niet meer onder controle. In geen tijd keek Achel tegen een 16-10 achterstand aan. Mendo ging door op zijn elan en sleepte een beslissende tiebreak uit de brand.

Gijsemans en Kellens

De thuisploeg begon furieus aan de belle en onder impuls van een sterk spelende Wouter Gijsemans bouwde ze een 8-4 voorsprong uit. Tot Peter Kellens bij 10-6 een knappe servicereeks neerzette en zijn ploeg ineens naar 10-12 serveerde. Mendo liet niet zomaar begaan en bij 13-13 stonden de bordjes terug in evenwicht. Weer was het de wedstrijdleiding die op een cruciaal moment het lot in eigen handen nam. Avoc Achel won de fel bevochten tiebreak met 14-16.

Met vertrouwen

Er zat meer in voor Mendo en na afloop van de wedstrijd was de verontwaardiging groot. Michel Mariën had op voorhand misschien getekend voor een punt tegen de leider, maar nu zijn ploeg zo’n prachtprestatie neerzette was het heel zuur om toch weer net het onderspit te moeten delven. Zijn mannen bleven dit weekend, voor de vierde keer al dit seizoen met één punt uit een tiebreak, een beetje op hun honger zitten. Ze kunnen zeker terugblikken op een mooie wedstrijd. Met de wetenschap dat ze zelfs de leider van het klassement aan het wankelen brachten, kijken ze vol vertrouwen uit naar het verdere verloop van het seizoen.

Mendo Booischot – Avoc Achel 2–3
Setstanden: 25-20, 23-25, 23-25, 25-16, 14-16.

Speelden voor Mendo: Wouter Gijsemans, Bob Douwen, Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Ruben Duwaerts, Joren Appels en libero Benedict Buts. Kwam in: Ward Van Dyck.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.