Liga B – GEA Happel Amigos zet nieuwe jaar sterk in

GEA Happel Amigos, leider in de voorlopige tussenstand, heeft het nieuwe jaar sterk ingezet. De bezoekers uit Zele-Berlare kregen in de Amigos Arena geen voet aan de grond en moesten duidelijke cijfers incasseren.

LIGA B (m) – GEA HAPPEL AMIGOS

“Dit was inderdaad een vrij vlotte overwinning”, zegt trainer Etienne De Buck. “Zele-Berlare kende heel wat problemen in receptie. Iemand die ik in de basis verwachtte, bleef bij de bezoekers aan de kant. Die startte in de tweede set wel, maar dat veranderde niets aan het spelbeeld. De bezoekende coach bleef wisselen en sleutelen, maar kreeg zijn ploeg eigenlijk nooit op de rails.”

“We waren ook gewaarschuwd na de laatste partij van de Oost-Vlamingen tegen Waasland Kruibeke. Zele-Berlare won toen met 3-2 en 15-3 in de laatste set. Dat kan tellen. Als die ploeg draait, dan kan ze dus iedereen pijn doen, maar dat was afgelopen zaterdag dus niet het geval. We hebben Zele-Berlare van bij het begin onder druk gezet en onze greep nooit gelost.”

Volgende opdracht voor Amigos Zoersel wordt een trip naar Achel.

“Achel is een ploeg die bij het begin van het seizoen hoog aangeschreven stond. Het heeft enkele sterke spelers aangetrokken en een ploeg gebouwd rond een een goede spelverdeler. Het beschikt over heel wat aanvalskracht, maar op de één of andere manier komt dat er dit seizoen niet helemaal uit. Daarvoor presteert het iets te wisselvallig. Maar wij zijn op onze hoede en zullen met het nodige respect naar Achel trekken.”

Een beeld uit de heenwedstrijd tussen GEA Happel Amigos en Farciennes, toen de thuisploeg het nog met 3-1 haalde. FOTO GEA Happel Amigos
Een beeld uit de heenwedstrijd tussen GEA Happel Amigos en Farciennes, toen de thuisploeg het nog met 3-1 haalde.
FOTO GEA Happel Amigos

Amigos Zoersel – Zele-Berlare        3-0
Setstanden: 25-17, 25-12, 25-16.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire