Herenthout vlot ronde verder in Antwerpse Beker

TWEEDE DIVISIE B (m) – VC HERENTHOUT

In de Beker van Antwerpen kon Herenthout voor de korte verplaatsing naar de buren van Zigo Heist niet rekenen op de ervaring van Verhavert en Houtmeyers. Maar dat stond een logische 0-3-zege niet in de weg. In het begin van elke set kon Zigo gebruik maken van de zes punten voorgift, maar tegen de tweede technische time-out had Herenthout, waar iedereen speelgelegenheid kreeg, deze kloof telkens gedicht.

In set 1 hadden de bezoekers weinig problemen met de thuisploeg en kon het de foutenlast beperken. Misschien ging het wel iets te gemakkelijk, want vanaf set 2 kropen er heel wat slordigheden in het spel en de onnodige opslagmissers maakten dat Zigo kon blijven aanklampen. Met enkele mooie blocks maakte Herenthout in de slotfase het verschil. Zelfde spelbeeld in set 3 waarin een goed meespelend Zigo zich stukbeet op de ervaring van Herenthout en in moneytime net tekort kwam.

Beker van Antwerpen
Zigo Heist (+6) – Herenthout 0-3
Setstanden: 18-25, 23-25, 25-27.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire