Hans Van Dyck: “Ik was er vooraf niet gerust in”

Sveka Schoten plaatste zich niet zonder moeite voor de volgende ronde van de Vlaamse Beker. Zaterdag moest het op bezoek bij de geburen van Sloep Borsbeek alles uit de kast halen om de 1-3-zege veilig te stellen.

EERSTE PROVINCIALE (m) – SVEKA SCHOTEN

“Het was niet meteen wat je noemt een logische zege”, zegt speler Hans Van Dyck van Sveka Schoten. Hij kent het Borsbeekse huis erg goed, want hij was er de voorbije vier jaar coach van de mannenploeg. “Ja, het meerendeel van de spelersgroep ken ik erg goed. Sloep is overigens heel wat sterker geworden ten opzichte van vorig jaar, dus ik was er vooraf niet gerust in. In de lastige thuishal is het een moeilijk te bekampen tegenstander en ik was dan ook pas zeker van de zege van zodra de eindstand op het bord stond.”

“Borsbeek begon via 4-0 en receptiefouten langs onze kant als beste aan de partij. Geleidelijk aan kwamen we onder stoom en vochten we ons terug in de set. De thuisploeg ging op haar beurt fouten maken, waarna we gelijk kwamen en er vlot over gingen . In deel twee ging het gelijk op, maar toch hadden we licht overwicht zodat we op 0-2 kwamen.”

“Maar dan stapelden we de fouten op in de derde set en die moesten we terecht aan de thuisploeg laten. Gelukkig herpakten we ons in deel vier, al bleef het spannend tot het einde want bij 20-23 moeste we ons nog haasten om het met 23-25 af te maken.”

Vlaamse Beker (m)
Sloep Borsbeek – Sveka Schoten 1-3

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire