Eerste nationale – “Ik weiger om er met de pet naar te gooien”

Lint moet aan de top van het klassement al even de rol lossen. Nu liep het thuis op een verrassende nederlaag tegen Bruxelles Est, dat in de stand liefst twintig punten minder telt.

EERSTE NATIONALE (m) – LINT

“Met verschillende geblesseerden en twee spelers die omwille van beroepsverplichtingen afwezig waren, moest ik grondig sleutelen aan de ploeg”, zegt afscheidnemend trainer Roy Van Heurck. “Spelverdeler Kris Jacobs verhuisde naar de receptie-hoekpositie en het zegt veel dat hij de beste op het veld was. De ploeg speelde met weinig inzet, stapelde de servicemissers op en verschillende spelers lapten afspraken aan hun broek. Een hemelsbreed verschil met wat de bezoekers lieten zien. Brussel is geen superploeg, maar het toonde wel karakter.”

“Ik zal de geviseerde spelers daar zeker op aanspreken. De competitie duurt nog een maand, maar ik weiger om er met de pet naar te gooien. We gaan een mooi seizoen in het zicht van de meet toch niet zomaar opgeven? Ik wil meer inzet zien, zodat we het jaar met een goed gevoel kunnen afsluiten. Wie daar niet mee instemt, blijft beter thuis. Liever verliezen met de juiste mentaliteit, dan op deze manier. Als je ziet hoe klein het verschil was tijdens de eerste twee sets, dan was het voldoende om de foutenlast een klein beetje te beperken en de drie punten te pakken. Nu rook Brussel zijn kans en het is alleen maar gegroeid in de wedstrijd.”

“Binnenkort recupereren we enkele spelers. Hopelijk kunnen zij de rest van de ploeg inspireren, zodat we ons in de resterende matchen weer van onze beste kant kunnen laten zien.”

Lint – Brussel            0-3
Setstanden: 23-25, 28-30, 18-25

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire