2e divisie – Sveka Schoten te sterk in derby tegen Volmar Ekeren

Afgelopen zaterdag speelden Sveka Schoten en Volmar Ekeren voor de tweede maal dit seizoen tegen elkaar. De derby kan altijd op veel toeschouwers rekenen, want het burenduel was in het verleden steeds goed voor een stevig pot volleybal. In het begin van het seizoen moest Sveka maar twee verliesmatchen toestaan. Volmar daarentegen kende een slechte start. In de heenronde resulteerde dat dan ook in een verdiende overwinning voor Sveka. Sveka kende dan weer een mindere start in de terugronde, terwijl Volmar zijn eerste twee matchen won en zich zonder druk kon opmaken voor deze clash.

TWEEDE DIVISIE B (m) – SVEKA SCHOTEN

Schoten won al bij al gemakkelijk de voorwedstrijd met 3-0, maar dat betekent niets in het kader van de hoofdwedstrijd. Sveka Schoten en Volmar begonnen aanvankelijk op gelijk niveau aan de wedstrijd. De thuisploeg had het vooral moeilijk met de eigen service. Niels en Hans Van Dyck zetten in de beginfase met sterke aanvallen de ploeg op een kleine voorsprong. Rond de tweede opgelegde time-out waren het Dries Van Dyck en Bert De Proost die alletwee een mooie servicereeks neerzetten en de voorsprong uitbouwden. Door deze kloof kon Sveka de eerste set naar zich toetrekken.

In set 2 was het opnieuw de thuisploeg die steeds een voorsprong had en die niet uit handen gaf. Al zorgde Volmar met harde services en veel blocks voor een constante druk. Schoten kwam echter niet meteen in gevaar. Toch was het spel nog niet gespeeld. Volmar nam in de derde set zowaar een voorsprong. Naarmate de set vorderde kon de thuisploeg wel terugkomen, maar het ging behoorlijk traag. Na de tweede opgelegde time-out had coach Van Heurck zijn manschappen duidelijk toegesproken. En zoals het in een derby hoort, werd deze set een echte thriller. Niels en Dries Van Dyck konden de kloof volledig dichten. Kapitein Hans Van Dyck had zijn handen vol om zijn ploeg rustig te houden. Op 24–23 gebeurde dan ook het ondenkbare. Bij een moeizame verdediging bij Volmar schoot de bal in het net, waar hij afketste op de armen van een Sveka-speler. Iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was, maar de scheidsrechter zag een netfout. Volmar kwam op die manier terug tot 24–24, maar Sveka was geprikkeld door de beslissing. Ekeren kreeg nog een setbal, maar toch was het Sveka dat in een spannende slotfase de 3-0 veilig stelde. Voor de thuisploeg een belangrijke zege om een plaats in de top 3 te behouden.

Sveka Schoten – Volmar Ekeren                3-0
Setstanden: 25-23, 25-21, 27-25.