2e divisie A – Herenthout pakt eerste driepunter

Herenthout pakte in zijn eerste thuiswedstrijd meteen een eerste driepunter. Een verdiende zege overigens, want eens de zenuwen onder controle kwam het nooit in de problemen. Slachtoffer werden de bezoekers van Eisden Maasmechelen.

TWEEDE DIVISIE A (m) – VC HERENTHOUT

Herenthout, zonder Remi Schroyen (duimbreuk) en Jeroen Van Dun (vakantie) startte zenuwachtig en met een hoge foutenlast tot gevolg. Eens de zenuwen onder controle, verliep de spelverdeling beter en kwamen de aanvallers beter tot scoren. Vanaf de tweede technische onderbreking (16-14) was het Herenthout dat de wedstrijd resoluut in handen nam. Vanaf de servicelijn kreeg de receptie van Eisden het zwaar te verduren en ondanks het feit dat Herenthout het moeilijk had in blok-verdediging, was het toch de thuisploeg die de wet dicteerde.

Via sterk serverend werk van Jeffrey Andries (8-1) werd het vanaf set 2 een ware calvarietocht voor Eisden. De Limburgse receptie werd keer op keer in verlegenheid gebracht en via 16-6 werd het een parkwandeling voor de Stoeters.

Eenzelfde scenario voltrok zich in set 3. Eisden Maasmechelen draaide de ploeg drie posities door, maar ook dit bracht weinig verbetering. Herenthout bleef baas en Eisden hielp nog een handje met veel storende netfouten.

VC Herenthout – Eisden Maasmechelen 3-0
Setstanden: 25-22, 25-16, 25-15.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.