[1e divisie B] Mortsel geniet van derde plaats

De jongens van Mortsel doen het dit seizoen uitstekend in hun reeks. Afgelopen zaterdag gingen ze nog vlot met 0-3 winnen op het veld van Denderhoutem. Na zes speeldagen nestelen ze zich – toch enigszins onverwacht – in de top drie van het klassement.

EERSTE DIVISIE B (m) – VC MORTSEL

“Denderhoutem sprak van een offday tegen ons, maar dat was ook in zekere zin onze verdienste”, zegt trainer Frank Willems. “De scouting toonde in ieder geval aan dat we op alle vlakken de betere waren. Ik had Denderhoutem al aan het werk gezien en hun startopstelling was dan ook geen verrassing voor ons. We hadden enkele plannetjes klaarliggen om de tegenpartij aan te pakken en dat lukte allemaal. Alle opdrachten werden quasi perfect uitgevoerd, zodat de thuisploeg eigenlijk nooit in de match kwam.”

Derby Hellvoc

Mortsel geniet momenteel van de derde plaats en een zorgeloos seizoen. Volgende week start het in de derby – opnieuw thuis – tegen Hellvoc alvast als favoriet.

“Als je louter op het klassement verder gaat, dan zijn wij inderdaad favoriet. Maar ik heb ook al lang geleerd dat de vorm van de dag bepalend kan zijn. Hellvoc heeft een jonge ploeg en je weet nooit hoe die voor de dag zal komen. Ik zag ze aan het werk tegen Waasland Kruibeke en Ruiselede, twee toppers in de reeks, en toen heeft Hellvoc echt kansen gekregen op setwinst.“

“Het hangt dus af van de omstandigheden. Als we spelen zoals tegen Denderhoutem, dan maken we veel kans. Ik maak me echter geen illusies dat we dit niveau elke week zullen benaderen. Ik hoorde ook dat Hellvoc niet goed presteerde in Brugge, maar dat wil allemaal niets zeggen.”

Zo lang mogelijk stand houden

“Een derby is altijd leuk en ik hoop op een goede wedstrijd. We staan nu mee vooraan en we proberen daar zo lang mogelijk stand te houden. Nee, die derde plaats stemt zeker niet overeen met de verwachtingen, want hier had ik onmiddellijk voor willen tekenen. Maar we namen een goede start. Onze drie thuiswedstrijden wonnen we en nu pakten we voor het eerst ook de drie punten op verplaatsing. Vorig seizoen liep het inderdaad moeilijker, maar nu plukken we misschien de vruchten van de inspanningen die we toen geleverd hebben.”

Denderhoutem – Mortsel     0-3
Setstanden: 14-25, 17-25, 18-25.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire